Kvarteret Mäkleri
Kungsladugårdsgatan 14
414 69 Göteborg

hej@kvarteretmakleri.se

  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Pinterest

Majornas Te och Kaffe

Om man kliver in i den lilla hörnlokalen på Karl Johansgatan 63 slås man direkt av de underbara dofterna. Längs alla väggar står trähyllor fyllda med kaffe, te, choklad och en hel del annat fikarelaterat.

Bakom disken står Gittan och det är också hon som startade butiken för 21 år sedan. Hon pekar stolt mot sina två kaffekvarnar, och berättar att den ena är från tjugotalet och den andra från femtiotalet och trots sin respektabla ålder fungerar perfekt. När vi frågar henne vad hon själv föredrar att dricka, skrattar hon lite och förklarar att man tröttnar fort när man jobbar med det hela dagarna, så därför varierar det från vecka till vecka. Just nu är det mörkrost som gäller. Kaffe skall bryggas med riktigt hett vatten förklarar hon, helst koka själv och sila genom filter, eller med hjälp av en riktigt bra kaffebryggare med hög vattentemperatur.

Även favoritte varierar, men hon låter oss dofta på tre storsäljare; Lapsang Souchong som är ett rökigt svart te, ett fruktigt grönt te med namnet Miss Saigon, samt ett Rooibos med blåbär och lingon. Det senaste tycker hon själv fungerar bäst som iste en varm sommardag.

Innan vi går kan vi inte låta bli att beundra de vackra pralinerna som ligger uppradade i en glasmonter och vi blir bjudna på varsin som färdkost. Man märker att Gittan gillar sin butik och att få möta människor, och Majborna verkar i sin tur uppskatta att få sitt kaffe malet av Gittan och hennes vackra kaffekvarnar.

-->