Kvarteret Mäkleri
Kungsladugårdsgatan 14
414 69 Göteborg

hej@kvarteretmakleri.se

  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Pinterest

Styling av säljobjekt

Även om styling av lägenheter har blivit mer accepterat de senaste åren så har ordet ”styling” fortfarande en negativ klang för många. Man kan tycka att det känns falskt att byta ut och lägga till heminredning bara för en försäljning när det faktiskt inte ingår varken soffa, fluffiga kuddar eller fiolfikusar i lägenhetsköpet. Vissa är välsignade med gåvan att kunna bortse helt från inredningsdetaljer när man letar ny bostad, men sanningen är den att om du tillhör den här gruppen är du ganska ensam.

Styling är till för att lyfta fram det bästa med din bostad och för att underlätta för intressenterna att kunna se hur man kan bo. Därför är typen av styling vi rekommenderar alltid olika. För en tom lägenhet som inte har renoverats på länge behövs oftast bara några få möbler för att lättare uppfatta rummets dimension och rama in det vackraste, kanske en fin fiskbensparkett eller tjusiga spegeldörrrar. En lägenhet i mycket gott skick som ägs av någon som är helt ointresserad av inredning behöver å andra sidan mer hjälp för att helhetsintrycket inte skall bli obalanserat.  

Med undantag för tomma lägenheter är målet aldrig att städa bort ägaren ur bostaden. Alla har några möbler hemma som man kan utgå från. En tidigare säljare till mig hade till exempel en otroligt vacker sekretär och ett intresse för släktforskning. Gamla släktbrev och sekretären blev utgångspunkten och stylisten knöt ihop säcken med höstliga färgtoner och vackra antika tavlor. Resultatet blev otroligt lyckat.  

När du står inför valet att styla eller inte så är det säkraste kortet att styla. Det ger dig ett högre slutpris och kostnaden är avdragsgill. En medelväg kan vara att få en konsultation av en stylist och sedan följa dennes tips och råd, något som i vårt fall alltid ingår i arvodet. Då lär man sig också en hel del tips och trix att ta med sig till nästa hem man skall inreda. 

-->