Kvarteret Mäkleri
Kungsladugårdsgatan 14
414 69 Göteborg

hej@kvarteretmakleri.se

  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Pinterest

Jul med Kvarteret

Visst är det spännande med traditioner. Det finns de som är urgamla och de som är nya och alla tenderar att förändras för varje generation och se olika ut från familj till familj. Julen är ett utmärkt exempel på hur olika traditioner kan se ut. Så här firar vi på Kvarteret.

Blanche är Kvarterets största julfantast och får hon bestämma ska det helst vara som att kliva in i ett motiv av Jenny Nyström. Morgonen börjas med risgrynsgröt och sedan blir det klassiska brädspel, Kalle Anka och ett julbord med alla tänkbara tillbehör. Det viktigaste är dock den traditionella bohuslänska äggosten som skall vara riktigt gräddig och len, och inte ens Sjömagasinet kan slå den som finns att köpa på Almö Livs.

Lina har under sina dryga trettio år haft nästan lika många sätt att fira jul på och som mest avverkade hon fyra julfiranden på en enda julafton. Nuförtiden har detta bantats ner till två, förmiddagen med föräldrarna och eftermiddagen med svärföräldrarna. Mer traditionsbunden är dock mellandagarnas Grönkålssoppeträff, vilken har urgamla anor i den Wedlinska släkten. Soppan tillreds av en utvald recepthållare och tar dagar att förbereda. 

Isabelles jular börjar enligt skånsk tradition redan på ”lillejulafton” den 23:e då det kokas skinka som sedan äts varm på knäckebröd. I övrigt håller familjen på att skapa nya traditioner i och med nytt hem i ny stad och en tvåårig dotter. Det som Isabelle aldrig kommer att tumma på är dock att det varje julafton måste komma en riktig jultomte, oavsett om det är barn med eller ej.

-->