Kvarteret Mäkleri
Kungsladugårdsgatan 14
414 69 Göteborg

hej@kvarteretmakleri.se

 • Följ oss på Instagram
 • Följ oss på Pinterest
Lägenhet
1 ROK | 35.3 kvm
Kungsladugårdsgatan 15 c
Kungsladugård

Ljus – Originaldetaljer – Bra förening– ARKITEKT ARVID FUHRE 1927 –

I ett av Kungsladugårds vackraste landshövdingehuskvarter ligger den här charmiga ettan. Lägenheten är ljus och luftig tack vare den genomgående blonda färgskalan och rummets södervända läge, vilket gör att solen strålar in oavsett årstid. De många bevarade originaldetaljerna såsom spegeldörrar, fotlister och spröjsade fönster ger hemmet fin karaktär. Från det välplanerade köket har man en trivsam utsikt över föreningens prunkande gård. Här bor du en kort promenad från både Slottsskogens grönområde och Mariaplans breda utbud av restauranger och kaféer samt med områdets hemtrevligaste matbutik i huset.

Såld för: 2 360 000 kr

– Allrum –

 • Väggar målade i en matt ljus nyans
 • Vitsåpat brädgolv
 • Spröjsat originalfönster åt sydost

– Kök –

 • Vitmålade väggar samt en rofylld tapet "Noctune" från Boråstapeter
 • Vitsåpat brädgolv
 • Spröjsat originalfönster åt sydväst med utsikt mot gården
 • Köksinteriör och kakel i vitt
 • Bevarat kallskafferi
 • Kyl/frys: Electrolux 2008
 • Spis: Electrolux 2008
 • Fläkt: Futurum

– Hall –

 • Tapetserade väggar i "Standen" från William Morris
 • Vitsåpat brädgolv
 • Två bevarade garderober
 • Bevarad hatthylla

– Badrum –

 • Vitt kakel
 • Blå plastmatta
 • Handdukstork
 • Badrummet renoverades av föreningen i samband med stambytet 1986

– Brf Svärdsliljan –

Svärdsliljan är ett av de stora bostadsrättskvarter som byggdes av HSB på tjugotalet med ambitionen att förbättra levnadsstandarden för Göteborgs arbetarfamiljer. Oftast bodde man trångt, stora barnfamiljer i en etta var mer regel än undantag, men i lägenheterna fanns det både toalett, dusch, centralvärme och moderna kök – en oerhörd lyx. Idag är det vaniljgula trähuset med dess stora grönskande innergård lika uppskattat, inte minst för att så mycket av den ursprungliga charmen finns kvar.

Antal lägenheter: 105 st

Lokaler: 1 st

– Renoveringar –

Föreningen följer en upprättad underhållsplan.

1986 gjordes en stor, men varsam, renovering av fastigheten ledd av bebyggelseantikvarien Stefan Westerberg och idag är Svärdsliljan ett av de mest välbevarade landshövdingehuskvarteren i Göteborg.

Förutom utvändiga byggarbeten genomfördes ett antal sammanslagningar för att skapa större lägenheter. I samband med renoveringen gjordes även stambyten, renovering av våtutrymmen och byte av el.

Ytterdörrarna är i original, men har tilläggsisolerats för att uppfylla brandkraven. Även originalfönstren är kvar men en tredje glasruta har satts fast på insidan.

En stor del av fasaden och fönstren har under de senaste åren skrapats och målats och detta arbete är nu klart. De nyrenoverade fönstren har endast två glasrutor (med vissa undantag), varav det inre är ett nyare energiglas och det yttre är ett originalglas.

Föreningen har gjort en undersökning av stammarna som har en bedömd livslängd på 80 år. Förgående år målades fasaden in mot gården om på Birger Jarlsgatan och på Godhemsgatan.

Inga större renoveringar den närmsta tiden är planerad.

– Övrigt –

Parkeringsplatser: Föreningen har 33 egna parkeringsplatser samt garage för MC och moped. Boendeparkering finns i området och för besökande finns det fyratimmarsparkering på Birger Jarlsgatan.

TV & Bredband: Varje lägenhet har tillgång till TV från ComHem och ett basutbud ingår i hyran. TV går även att få via bredbandsuttag från Bredbandsbolaget. Internet finns antingen genom Bredbandsbolaget eller ComHem.

Föreningens bildande: Föreningen bildades i samband med uppförandet 1927 och har två bostadsrättslokaler som idag hyrs ut till ett dagis samt en hyreslokal som huseras av populära ICA Effkå.

Teknisk Förvaltning: Via FF-fastighetsservice.

Tvättstuga: Tvättstugan finns vid huvudingången från Birger Jarlsgatan och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torkskåp, två torktumlare och ett stort torkrum. Det finns även en "drop in-maskin".

Gemensamma utrymmen: Relaxrum med biljardbord och bastu (uppgång M), snickarverkstad (uppgång I), gym (uppgång Q), fotolabb (uppgång P) samt övernattningsrum (uppgång H). Gymmet och fotolabbet drivs som föreningar som tar ut medlemsavgifter av sina medlemmar. Övernattningsrummet kostar 50 kr per natt.

Soprum: Soprum finns på gården och sopor som kan slängas är hushållsavfall, biologiskt/komposterbart avfall, kartong, papper, metallförpackningar, glödlampor, lysrör, lågenergilampor, batterier samt elektriska produkter.

Trappstädning: Trapphusen städas av de boende efter ett rullande schema. (Trapphusen renoverades 2010)

Andrahandsuthyrning: Tillåts enligt gängse regler.

Uppgifter av särskild betydelse för köparen bör kontrolleras med föreningen


– Föreningens ekonomi –

Föreningen har som lånepolicy att minimera effekterna av förändring i räntenivåerna, att ha en låg risk och samtidigt ha en så låg räntekostnad som möjligt. Detta sker genom att föreningens upplåning är uppdelad på olika lån med olika löptider och förfallodatum. Föreningen har en mycket god ekonomi med endast ca 3 800 kr lån/kvm.

Överlåtelseavgift: 1138 kr

Pantsättningsavgift: 455 kr

Äkta/oäkta bostadsrättförening: Äkta

Tillåts juridisk person som köpare: Nej

Tillåts delat ägande: Föreningen tillåter inte att man äger lägenhet/del av lägenhet om man inte själv också fysiskt bor i den. Dock finns inga fördelningsrestriktioner om samtliga som äger lägenheten också bor i den. Föreningen antar inga medlemmar som inte har för avsikt att bosätta sig permanent i lägenheten. Om man till exempel endast har tänkt använda bostadsrätten som en övernattningslägenhet så godkänns man inte som medlem i föreningen.

Äger föreningen marken: Ja

– Bostadsfakta –

Gatuadress: Kungsladugårdsgatan 15 c

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Rum: 1 rum & kök

Boarea: 35.3 kvm, föreningens information

Våning: 2 av 3 utan hiss

Avgift: 2 248 kr/månad. inkl. värme, vatten, kabel-tv basutbud

Andel i föreningen: 0.6703 %

Förråd: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Driftkostnad per år: 3600 kr, varav el 2200 kr, försäkring 1400 kr, baserat på 1 personer i hushållet.

Tillträde: Snabbt tillträde möjligt

Pris: 2 150 000 kr utgångspris

– Ansvarig Mäklare –

Blanche Widström
blanche@kvarteretmakleri.se
0734-007070

– Biträdande Mäklare –

Lina Wedlin Busck
lina@kvarteretmakleri.se
0734-002020